WILO Nederland B.V.

WILO Nederland

WILO is opgericht in 1972 en is gevestigd in Westzaan. Zij produceren pompen voor transport van water in de breedste zin van het woord. De energie-efficiënte oplossingen zijn niet alleen zeer geschikt voor een- en tweegezinswoningen, openbare en commerciële gebouwen, maar ook voor watermanagementtoepassingen. Producten van Wilo worden toegepast in de gebieden verwarming, klimaat, koeling, watervoorziening als ook vuil- en afvalwater. Paul Bronstring, manager Service & Advies van WILO: “Onze claim “Pioneering for You” vat het mooi samen. In slechts drie woorden legt het uit wat, sinds de oprichting van het bedrijf de drijfveren zijn van onze onderneming, onze gedachten en onze acties.”

Smart Suppliers netwerk

Naast een actieve verkooporganisatie binnen Nederland is er ook een actieve service-organisatie van Wilo die zich bezighoudt met onderhoud, revisies, plaatsingen en storingen bij pompen. “De verandering in deze dienstverlening en het onderhoud, is voor ons de reden om mee te doen aan het project Smart Suppliers. Meedenken en het ontwikkelen van nieuwe service en dienstverlening is wat we nastreven”, aldus Bronstring.

Innovatie

“Binnen Wilo zijn we al langer bezig om aan onze klanten dezelfde dienstverlening te blijven garanderen tegen lagere kosten. Wilo biedt hier aan zijn klanten de “Wilo Live Assistent”, waarbij een monteur ondersteund kan worden door een technische specialist van Wilo. Naast deze service, ontwikkelen en bouwen we aan onze “Wilo Care tool”: service op afstand door middel van monitoring van de installatie.”

Duurzaamheid

Bronstring: “Wilo ligt op koers om klimaatneutraal te produceren, Tegen 2025 moeten alle productielocaties deze slag gemaakt hebben. Met de opening van het nieuwe hoofdkantoor en bijbehorende Smart Factory, trainingscampus en productontwikkelingslocatie is direct al een eerste grote stap gezet. Samen met onze medewerkers willen we de wereld beter leefbaar houden en het klimaat beschermen.”