SMC Nederland

SMC Nederland

SMC is één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van industriële automatisering. Met eigen vestigingen in 84 landen en bijna 21.000 medewerkers levert SMC betrouwbare, veilige en duurzame componenten aan machinebouwers en eindgebruikers in de industrie.

SMC Nederland heeft een hoofdkantoor in Amsterdam, met onder meer een afdeling engineering en een eigen trainingscentrum. In Eindhoven is het SMC Technology Center gevestigd. Met een afdeling voor assemblage, een chiller service en een clean room wordt daar belangrijke ondersteuning aan de industrie verleend.

Smart Suppliers netwerk

Bert Bak, accountmanager onderwijs bij SMC, licht toe waarom zij meedoen met het Smart Suppliers netwerk: “Door het hoofdkantoor in Amsterdam kent SMC Nederland van oudsher een sterk regionale binding met Noord-Holland. Veel van onze collega’s wonen boven het Noordzeekanaal tot in Den Helder aan toe. Als dé kennispartner voor veilige en duurzame technologie in de industriële automatisering is SMC daarom graag betrokken bij de bedrijven en het onderwijs in Noord-Holland.”

Innovatie

SMC maakt deel uit van de werkgroepen Mechatronica & Industriële Automatisering en Service & Onderhoud. Bak: “Wij hopen hier een mooie bijdrage te kunnen leveren om samen met de andere betrokken bedrijven de Noord-Hollandse machinebouwers verder vooruit te helpen.”

Duurzaamheid

SMC werkt ook aan de ontwikkeling van nieuwe duurzamere oplossingen met CO2-reductie als prioriteit door bijvoorbeeld het ontwerpen van compactere en lichtere producten. “Kleinere, lichtere producten vereisen minder grondstoffen om te produceren en leveren dezelfde prestaties. Deze producten verbruiken  minder energie en dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot. Alle afdelingen binnen SMC spelen in op de behoeften van klanten wereldwijd. Zo creëren we samen veilige en duurzame technologie voor de industrie.”